Ovesnou kaši ke snídani miluju, ale zvlášť teď, kdy jsou rána hodne hektická kvůli domácí škole, radši přijdu již k hotovému. A tak jsem včera ovesnou kaši prostě upekla, navrch dala jablíčka se skořicí a ráno byla snídaně během minuty připravená. Jen jsem na ní pro děti dala Alpro pudink a pro sebe a partnera přidala Alpro vanilkový jogurt. Pečenou kaši snědla dokonce i moje dcera, která normálně ovesnou kaši nesnáší. Takže se dá tento recept považovat za velký úspěcha určitě ho budu dělat častěji.
BUDETE POTŘEBOVAT
2 hrnky ovesných vloček (můžete použít i bezlepkové)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce mletých lněných semínek
1 1/2 lžíce Pumpkin pie spice
1 lžička soli
3 lžíce konopných semínek (můžete použít jakékoliv semínka)
1/4 hrnku agáve nebo javorového sirupu
1/3 jablečného pyré (recept zde)
1 hrnek vlažného rostlinného mléka
Na jablíčkovou vrstvu:
3 středně velká jablka
1 lžíce agave nebo javorového sirupu
1 lžíce hnědého třtinového cukru (nebo kokosového)
1 lžička skořice
POSTUP
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Menší zapékací misku lehce potřeme olejem. Přímo do zapékací misky nasypeme ovesné vločky, prášek do pečiva, lněné semínko, koření, sůl, semínka a přimícháme sirup, jablečné pyré a vlažné mléko. Vše promícháme a nechápe 15 minut odležet. Mezitím připravíme jablečnou vrstvu. Jablíčka oloupeme a pokrájíme na menší kousky. V misce je smícháme se sirupem, cukrem a skořicí. Ochucená jablíčka poklademe na připravenou ovesnou směs, mírně vtlačíme a vložíme do trouby. Pečeme 30-35 minut. Po upečení se může kaše zdát stále měkčí. Můžete podávat teplou nebo nechat zcela vychladit (nejlépe přes noc) a pak jde krásně krájet. Servírujte s veganským jogurtem, pudinkem, kokosovou šlehačkou nebo jen přelijte mlékem a/nebo sirupem.