Miluju karbanátky, burgery a podobné dobroty, které můžu jíst s chlebem, bramborem, kaší nebo jen tak se salátem. A pokaždé chutnají skvěle…Tento recept je velice jednoduchý, snadný na přípravu s jen pár surovinama. Zlaté karbanátky můžete péct v troubě nebo smažit na pánvi. Já preferuji pečení, protože je mnohem zdravější, ale vám nikdo meze neklade
Budete potřebovat
2 konzevy malých bílých fazolí (cannelliny), 1 cibule, 1 středně velká mrkev, 30g strouhanky, 2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 1-2 lžičky soli (podle chuti), čerstvá petržel
Postup
Cibuli drobně pokrájíme, mrkev nastrouhme. Obojí nasypeme do pánve a průběžně podléváme trochou vody (pro bez olejovou verzi), nebo přidáme 1 lžíci oleje. Zeleninu restujeme do změknutí. Mezitím slijeme fazole, které vložíme do mísy a rukou je rozmačkáme. K rozmačkaným fazolím přisypeme orestovanou zeleninu, koření, strouhanku a osolíme dle chuti. Vlhkýma rukama tvoříme malé karbanátky které vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 stupních zhruba 30 minut. Poté by karbanátky měli být pevné na dotek. Nebo je můžeme osmažit na pánvi, pokud se nevyhýbáme oleji a smažení.