Už delší dobu mám chuť na čočku na kyselo. Ale nechce se mi používat čočka z konzervy ani trávit čas u předvařování čočky. Nedávno jsem v jednom vlogu MaruškyVeg viděla, že dělala na kyselo červenou čočku a tak jsem se do toho pustila a použila to, co bych normálně použila do klasické čočky. Znáte tuto verzi z červené čočky? Je mnohem rychlejší a chutná opravdu skvěle.
Budete potřebovat
250g červené čočky, 500ml zeleninového vývaru, 500ml vody, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce láku z kyselých okurek, majoránka, sůl
Postup
Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Nasypeme do hrnce, podlijeme trochou zeleninového vývaru a necháme zesklovatět. Poté přidáme utřený česnek, přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem s vodou. Necháme bez pokličky vařit zhruba 20-30 minut. Voda by měla být vyvařená a čočka rozpadlá skoro na kaši. Poté ochutíme lákem z okurek, přisypeme majoránku a pokud je potřeba, tak dosolíme. Podáváme s kyselou okurkou, rostlinným párkem a třeba smaženou cibulkou.