TĚSTOVINOVÝ SALÁT PO ŘECKU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Saláty, Těstoviny | Posted on 03-07-2020

Původně jsem tento salát plánovala na teplejší dny, kdy si ho budeme moc sníst venku někde v přírodě, ale honila mě mlsná a byla jsem líná vařit. Tak jsem ho udělala k dnešní večeři, upekla k němu domácí rohlíčky a všichni byli maximálně spokojený. Tento salát můžete připravit i jako přílohu na grilování, nebo ho jíst jen tak. Nezklame nikdy.

Budete potřebovat

250g neuvařených těstovin, 1 konzerva cizrny, 250g rajčat, 1 hrnek tofu fety (recept zde), 1/2 okurky, 3 stonky řapíkatého celeru, 1/2 hrnku černých oliv, 1/2 hrnku sušených rajčat, 1/2 hrnku čerstvé bazalky, 1 lžíce marinády na tofu fetu, 1/2 lžičky soli, bílý pepř na dochucení

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu. Jakmile jsou měkké, slijeme vodu a propláchneme je studenou vodou. Vsypeme do mísy, do které jsme si nakrájeli rajčata, okurku a sušená rajčat. Vmícháme cizrnu, na půlky pokrájená rajčata a nasekanou bazalku. Ochutíme solí, bílým pepřem a nakonec vmícháme tofu fetu spolu s lžící marinády. Promícháme a můžeme rovnou servírovat. Nejlépe je však nechat alespoň na půl hodiny v lednici.

Comments are closed.