TOFU „VAJÍČKOVÝ“ SALÁT

0

Posted by Lucasinka | Posted in Saláty | Posted on 02-06-2020

Tenhle salát zbožňuju. Je lehký na přípravu, chutná skvěle a v teplých dnech je příjemnou změnou, když chcete jen něco rychlého na chleba. Salát můžete uchovat v ledničce až po dobu 5ti dní. Jen pak je potřeba přidat těsně před servírováním černou sůl, protože ta po několika hodinách ztrácí na chuti.


Budete potřebovat

350g tofu natural (používám extra firm), 1/2 hrnku veganské majonézy (nebo domácí sojanézy), 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžička černé soli Kala Namak, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky papriky (používám uzenou), špetka kurkumy

Postup

V misce smícháme majonézu, dijonskou hořčici, černou sůl, sušený česnek, papriku a kurkumu. Tofu nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do ochucené majonézy. Uzavřeme a necháme alespoň 10 minut v ledničce. Ze začátku se může salát zdát přesolený, ale nebojte se. Tofu většinu slanosti nasákne. Salát chutná skvěle s pečivem, ledovým salátem a rajčetem. Také je skvělý v kombinaci s veganskou slaninou nebo kyselou okurkou.

Comments are closed.