KVĚTÁKOVO-CIZRNOVÁ MASALA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Omáčky | Posted on 06-06-2020

Masala je směs koření, která chutná naprosto úžasně ve spojení s kokosovým mlékem. Zkuste tuto Květákovo-cizrnovou verzi, která je bez oleje, mouky a zahustí se jen rozmixováním části směsi.


Budete potřebovat

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1 menší květák, 2 konzervy cizrny, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 konzerva kokosového mléka, 1/4 hrnku vody, sůl na dochucení

na směs Masala:

2 lžíce Garam Masala, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky uzené papriky, 1 lžička soli

Postup

Cibuli drobně pokrájíme, česnek nastrouháme spolu se zázvorem. Do hrnce nasypeme cibuli, česnek, zázvor a podlijeme 2 lžícema vody. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme směs koření Masala, slitou cizrnu a květák rozebraný na růžičky. Podlijeme 1/4 hrnkem vody, přimícháme sekaná rajčata a kokosové mléko. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme pod pokličkou cca 20 minut. Poté část směsi rozmixujeme ponorným mixérem a jakmile jsme s hustotou spokojeni, dochutíme solí a můžeme rovnou podávat. Nejlépe tato směs chutná s rýží nebo Naan chlebem.

Comments are closed.