DHAL Z ČERVENÉ ČOČKY S PEČENÝM LILKEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny, Omáčky | Posted on 30-06-2020

Nevím jak u vás, ale u nás se dost ochladilo, začalo pršet a tak jsem dostala chuť na něco teplého, kořeněného, ale zároveň rychlého a nenáročného na suroviny. Zároveň to muselo být něco, co budou jíst i děti a protože jsem dhal dělala už několikrát, věděla jsem, že s ním budu mít uspěch :D


Budete potřebovat

na pečený lilek:

1 středně velký lilek, 1 lžíce vody, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička soli

Dhal:

1 větší červená cibule, 4 stroužky česneku, 3cm velký kousek zázvoru, 200g červené čočky, 1 konzerva sekaných rajčat, 800ml zeleninového vývaru, 2 lžičky mleté kurkumy, 2 lžičky Garam Masala, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného zázvoru, sůl na dochucení

Budete potřebovat

Nejprve rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Poté omyjeme lilek, pokrájíme ho na větší kostičky a v míse smícháme s vodou, římským kmínem a solí. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dáme do trouby a pečeme 20 minut.

Mezitím nasypeme do hrnce drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek a zázvor. Podlijeme trochou vývaru a necháme změknout. Poté přisypeme červenou čočku a všechno koření, přilijeme sekaná rajčata a vývar a vaříme za občasného míchání cca 20 minut nebo dokud není čočka zcela rovařená. Dochutíme solí, pokud je potřeba. Servírujeme s rýží a pečeným lilkem.

Comments are closed.