CIZRNOVÝ BURGER SE SUŠENÝMA RAJČATAMA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 04-06-2020

Taky máte občas chuť na burger, ale nechce se vám do obchodu pro polotovar nebo prostě máte náladu na nějakou zdravější variantu? Pokud je vaše odpoveď „ano“, zkuste tenhle burger. Není náročný časově ani na suroviny a chutná skvěle. Jediná nevýhoda, pokud budete burger péct je, že se trochu drolí, ale pokud budete smažit, bude držet pohromadě bez drolení.


Budete potřebovat (na cca 10 středně velkých burgerů)

3 konzervy cizrny, 1/2 hrnku čerstvé bazalky (nebo petržele, případně směs), 1/2 hrnku sušených rajčat, 1/2 lžíce sušené cibule (nebo 1/2 čerstvé), 6 stroužků česneku, 2 lžíce tahini, 1 1/2 lžíce římského kmínu, 1/2 lžičky kurkumy, 1 1/2 lžičky soli

Postup

Všechny suroviny nasypeme do mixéru a rozmixujeme. Mě to trvalo zhruba 5 minut s tím, že jsem několikrát směs v mixéru zamíchala. Poté směs přendáme do mísy, překryjeme fólií a necháme minimálně 30 minut odležet v lednici. Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a plech vyložíme pečícím, papírem. Ze směsi odebíráme množství zhruba tenisového míčku, zploštíme a naskládáme vedle sebe na pečící papír. Pečeme 20-25 minut, poté opatrně otočíme a pečeme dalších 10 minut. Pokud preferujete smažené, rozehřejte olej na pánvi a burgery osmažte z obou stran do zlatova. Tyto cizrnové burgery chutnají skvěle s listem salátu, avokádem, plátky avokáda a salsou stejně jako kečupem a majonézou (veganskou, samozrejmě

Comments are closed.