ZELENINOVÁ SMĚS S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Omáčky, Zelenina | Posted on 21-05-2020

Další teplý a slunný den, další den, kdy se mi nechce stát u sporáku zbytečně dlouhou dobu. A protože doma všichni milujeme arašídové máslo a včera mi partner přinesl z nákupu úžasné pražené arašídy, napadlo mě máslo přidat do směsi a celými arašídy pak posypat hotové jídlo. A bylo to výborné. I děti mi vrátili úplně vylízané talíře.

Budete potřebovat

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 středně velký sladký brambor, 1 středně velký brambor, 1 mrkev, 1/2 velkého květáku, 1 konzerva malých bílých fazolí (cannelini), 1 konzerva sekaných rajčat, 2 vrchovaté lžíce arašídového másla, 2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžička kurkumy, 1/4 lžičky mleté skořice, 2 hrnky zeleninového vývaru, kukuřičný škrob s trochou vody na zahuštění

Postup

Cibuli  a česnek drobně pokrájíme a nasypeme do hrnce. Podlijeme trochou vody a necháme zesklovatět. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky, květák rozebereme na růžičky. Všechnu zeleninu přisypeme k cibulovému základu, přidáme scezené fazole, koření, sekaná rajčata a arašídové máslo. Promícháme, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni cca 20 minut (nebo dokud není zelenina měkká). Zahustíme škrobem smíchaným s vodou, pokud je potřeba, dochutíme a můžeme servírovat.

Comments are closed.