LANGOŠE

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 18-05-2020

Pokud preferujete zdravou stravu, tak tento recept rychle přeskočte. My se snažíme žít zdravě, stravovat se bez nezdravých tuků a cukrů, ale občas prostě je nálada na mírný hřích. Langoše jsou mou vzpomínkou na dětsví, kempování v Doksech a Sedmihorkách, kam nás jako děti brávali rodiče. Milovala jsem to nezdravé jídlo stejně jako to kempování.


Budete potřebovat

500g hladké chlebové mouky (nebo klasické hladké), 300ml rostlinného mléka, 7g sušeného droždí, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky soli

Postup

Mouku smícháme s droždím, solí a cukrem. Vlijeme vlažné mléko a vypracujeme pružné a nelepivé těsto. Zakryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté těsto rozdělíme na 9 dílů a každý vyválíme na placku. Ty necháme dalších 10 minut kynout. Mezitím v hrnci rozehřejeme vrstvu oleje (cca 2cm vysokou) a placky pečeme z obou stran do zlatova. Během smažení se placky úžasně nafouknou. Servírovala jsem z domácí kešu mozzarellou, rajčatovou omáčkou (rajčatová passata ochucena agave syrupem, sušeným česnekem a solí), uzeným veganským sýrem a tofu alá gyros.

Comments are closed.