BOSH! FALAFEL (pečená verze)

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 13-05-2020

Znáte kuchařky BOSH! ? Pokud ano, určitě jste v první kuchařce  Henry Firtha a Iana Theasbyho narazili na jejich verzi falafelu. Oblíbené mám dva recepty na falafel a tento je jeden z nich (na ten další s vámi budu recept sdílet později). V kuchařce je jen verze smažená, ale já  mám radši falafel pečený, takže jsem směs na falafel dala do trouby a podávala se zeleninovým salátem, domácím hummusem a chlebem Naan.



Budete potřebovat

2x konzervy cizrny, 2 malé červené cibule, 3 stroužky česneku, 15g čerstvého koriandru, 15g čerstvé hladkolisté petrželky, 100g cizrnové mouky, 1 1/2 lžíce harissa pasty, 2 lžičky soli, 1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 citronu

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cizrnu slijeme a vhodíme do mixéru. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vhodíme spolu s česnekem k cizrně. Dále přidáme koriandr, petržel, citronovou šťávu, cirznovou mouku, harissa pastu a koření. Vše rozmixujeme. Vlhkýma rukama odebereme část těsta a tvarujeme kuličky nebo placičky. Ty narovnáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 15 minut, poté otočíme a pečeme dalších 10-15 minut. Podáváme se salátem, pečivem, s kaší nebo prostě jak máte rádi.

Comments are closed.