FAZOLOVÉ CHILLI S ČERVENOU ČOČKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 25-04-2020

Chilli směsi miluju a zkoušela jsem několik receptů. Tenhle je velice jednoduchý, pouze z pár surovin, které má doma snad každý. Chilli můžete podávat s rýží, pečenýma bramborama, kaší, kuskusem nebo bulgurem nebo prostě jen s pečivem. Kdo má rád ostřejší, může přidat čerstvou chilli papričku nebo před koncem vaření ochutit sušeným chilli.


Budete potřebovat

1 středně velká cibule, 1 mrkev, 100g červené čočky, 225g malých bílých fazolí (cannellini), 240g červených fazolí, 1 konzerva sekaných rajčat, 600ml vody, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky uzené papriky, sůl (nebo zeleninový bujon) a pepř

Postup

Do hrnce nasypeme na drobno pokrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a po chvíli přidáme nakrájenou mrkev. Jakmile začne cibule sklovatět, přisypeme oba druhy fazolí, uzenou papriku a římský kmín, červenou čočku, sekaná rajčata a podlijeme vodou. Ochutíme solí nebo bujonem a pepřem. Necháme vařit na mírném ohni dokud směs nezhoustne a červená čočka není zkoro rozvařená. Ihned podáváme.

Comments are closed.