KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sladká jídla | Posted on 20-11-2019

Nedávno mě v práci požádali, abych jako týděnní specialitu uvařila nějaké typické české jídlo. Jak asi víte (nebo nevíte), žiju v Anglii, a i proto to pro mě byla docela výzva. Jako první jídlo jsem udělala seitanový guláš a druhá volba byly tyhle úžasné, vláčné a nadýchané kynuté knedlíky, které jsem plnila jablíčkama, polila javorovým syrupem a sypala kakaem smíchaným se skořicí. Zdejší lidi trochu nechápali, že je to hlavní jídlo a objednávali si je jako dezert a dokonce snídani :) Ale vyprodáno bylo během dvou dnů, takže se to dá určitě považovat za úspěch.

Budete potřebovat

500g hladké mouky, 7g sušeného droždí (nebo 15g čerstvého), 300g rostlinného mléka, 1 lžíce javorového syrupu, čerstvé ovoce, javorový nebo agáve syrup, kakao, skořici nebo cokoliv jiného dle preferencí

Postup

Mouku smícháme s droždím. Do misky nalijeme mléko a mírně ohřejeme. Přilijeme syrup a vlijeme do moučné směsi. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, zakryjeme a necháme minimálně hodinu kynout na teplém místě. Mezitím si očistíme ovoce, kterým budeme chtít knedlíky plnit. Z vykynutého těsta odebereme část, zploštíme, vložíme ovoce, které pečlivě zabalíme. Vodu přivedeme k varu a připravené knedlíky do ní vhodíme a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut. Jakmile uvařené knedlíky vyndáme z hrnce, propícháme je špejlí nebo nožem.  Pokud toto neuděláme, knedlíky se srazí a nebudou tak nadýchané a vláčné. Na talíři posypeme kakaem se skořicí a polijeme syrupem. Kdo chce, může polít i rozpuštěným margarínem. Dobrou chuť

Comments are closed.