TORTILLY PLNĚNÉ CIZRNOVÝM SALÁTEM S CURRY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Informace o potravinách | Posted on 03-04-2019

Před pár dny mi přišla kuchařka „The How Not To Die Cookbook“ od Michaela Gregera, MD. Moc jsem se na ni těšila a tak jsem při plánování týdenního jídelníčku nechala jeden den volný právě na recept z této kuchařky. O víkendu jsem si opsala ingredience, ale při dělání receptu jsem sice použila ty samé suroviny, ale postup jsem dělala tak nějak intuitivně. A jak jsem později při pročítání receptu zjistila, dělala jsem to úplně jinak :D Hold není nad intuici. Ale výsledek je super a chutná všem.


Budete potřebovat

2 plechovky cizrny, 3 lžičky curry kořenící směsi, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžička cukru, 3 lžičky kořenící směsi (viz recepty), 1 lžička soli, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 větší mrkev, 50g kešu oříšků, 50g rozinek, 1/2 nakyslého jablka, směs salátových listů, tortilly, tahini

Postup

Do velké pánve nasypeme slitou cizrnu, přidáme curry kořenící směs, cukr, sůl, kořenící směs a vše promícháme. Cizrnu opražíme a rozmačkáme vařečkou. Odstavíme z plotny a necháme vychladit. Mezitím velmi drobně pokrájíme řapíkatý celer a jablko, mrkev nastrouháme a kešu oříšky na hrubo nasekáme. Vmícháme rozinky, citronovou šťávu a kořeněnou cizrnu. Směs dochutíme, pokud je potřeba. Na každou tortillu dáme hrst salátových listů a zhruba stejné množství cizrnového salátu. Pokapeme tahini a pevně srolujeme. Můžeme jíst hned nebo tortilly chvíli zapéct pod grilem. Podáváme se zeleninou.

Comments are closed.