TOFULLOUMI

1

Posted by Lucasinka | Posted in Domácí výroba | Posted on 14-03-2019

Nedávno jsem v jednom podniku ochutnala tofu ochucené na způsob halloumi a bylo to tak skvělé, že jsem se inspirovala, řekla si o recept a trochu si ho upravila. Tohle tofulloumi se hodí to sendvičů, wrapů, salátů nebo jen tak…fantazii se meze nekladou.


Budete potřebovat

1 kostka pevného tofu (280g), 1/4 hrnku lahůdkového droždí, 1/4 hrnku citronové šťávy, 1-2 lžičky sušené máty, 3/4 lžičky soli

Postup

Nejprve smícháme lahůdkové droždí se sušenou mátou, solí a citronovou šťávou. Tofu osušíme a pokrájíme na plátky. Připravíme si menší misku s víčkem. Plátky tofu z obou stran potřeme marinádou a naskládáme na sebe. Zalijeme zbytkem marinády, zavřeme víčkem a vložíme do lednice. Necháme marinovat přes noc, ale čím déle, tím lépe.

Troubu rozehřejeme na 220 stupňů a plech vzložíme pečícím papírem. Tofu naskládáme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut, otočíme, potřeme zbytkem marinády a necháme péct dalších 15 minut. Poté by tofulloumi mělo být krásně zlaté. Vyndáme z trouby a necháme zcela vychladit. Jakmile tofulloumi vystydne, krásně ztuhne, takže doporučuji odolat pokušení a ochutnat až po úplném vystydnutí. Pokud vám nějaké tofulloumi zbyde, dejte jej do nádobky s víčkem a v lednici jej můžete mít až 5 dní.

Comments (1)

[...] tofulloumi, římský salát, barevné papriky, sušená rajčata, cherry rajčata, zelené a černé olivy, [...]