Dneska jsem byla s dětma v jedné místní vegetariánsko-veganské kavárně a při čekání na objednanou snídani a bezkofeinovou kávu jsem si prolistovávala kuchařky, které tam měli volně k nahlédnutí. A moc mě tam zaujal tento receptík. Doma jsem si tam teda přidala trochu víc koření, ale s výsledkem jsem byla moc spokojená. Tak jsem se rozhodla se o něj s vámi podělit.
Budete potřebovat
2 středně velké lilky, 2 konzervy cizrny, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 červená paprika, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 280g bílého zelí, 1 lžíce římského kmínu, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého nového koření, 500ml zeleninového vývaru, sůl a pepř podle chuti
Postup
V hrnci s nepřilnavým povrchem podusíme na troše vývaru drobně pokrájenou cibuli a na kostičky pokrájený lilek. Jakmile začne lilek chytat barvu, přidáme česnek a na kostičky pokrájenou papriku. Po zhruba 3 minutách přisypeme římský kmín, uzenou papriku, mletý koriandr a nové koření, přisypeme okapanou cizrnu, sekaná rajčata a po promíchání zalijeme vývarem. Snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vařit. Mezitím zelí pokrájíme na proužky a po zhruba 20 minutách přidáme do směsi. Zakryjeme a necháme dalších 10 minut. Okamžitě podáváme. Sevírovala jsem s bulgurem a posypala slunečnicovými a dýňovými semínky. Sobě jsem jestě přidala trochu chilli.