BURRITO SE SLADKÝMA BRAMBOREMA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Obiloviny, Zelenina | Posted on 30-10-2018

Máte rádi různě plněné tortilly, burrita a podobně? Já je miluju – v létě s hromadou čerstvého ovoce, hummusem a falafelem, v chladnějších dnech s rýží, bramborama atd….tentokrát jsem vyzkoušela přidat pečené sladké brambory a ochucené zelí. Výsledek? Za mě za 1-..příště ještě přídám čerstvý koriander a bude to na výbornou :D


Budete potřebovat

na pečené brambory: 600g sladkých brambor, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička soli, 2 lžíce vody

na zelí: 240g červeného zelí, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce balsamikového octa, sůl podle chuti

na rýži: 500g uvařené hnědé rýže, 3 větší rajčata, 1 (400g) konzerva černých fazolí, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky uzené papriky, 1 lžička římského kmínu, sůl podle chuti, 2-4 lžíce vody

ostatní: tortilly, polníček nebo jiný druh salátu

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší klínky. V míse smícháme brambory s uzenou paprikou, solí a přidáme vodu. Rukama promícháme a naskládáme na plech nebo silikonovou podložku a pečeme při 200 stupních zhruba 25 – 30 minut.

Červené zelí pokrájím na slabé proužky a v míse promačkáme spolu s červeným, balsamikovým octem a dochutíme solí. Mačkáme dokud zelí mírně nezměkne. Pak necháme alespoň 15 minut odležet v lednici

Do pánve s nepřilnavým dnem nasypeme drobně pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme česnek, uzenou papriku, římský kmín a rýži. Podlijeme dvěna lžícema vody a vsypeme drobně pokrájená rajčata. Ochutíme solí a po cca 10 minutách vmícháme okapané fazole. Pokud je potřeba, přidáme další 2 lžíce vody. Necháme prohřát a odstavíme a případně dochutíme.

Na talíř si položíme tortillu, na ní 1-2 lžíce rýžové směsi, pak 3 upečené klínky brambor a 1 lžíci zelí. Nakonec něco zeleného – v mém případě polníček a pevně zabalíme. Můžeme podávat buď takto nebo na suché pánvi trochu osmažit, aby se tortilla neotevírala a byla křupavá. Já zapekla tortilly v grillu.

Comments are closed.