RED VELVET CUPCAKES

0

Posted by Lucasinka | Posted in Muffiny a cupcakes | Posted on 03-10-2017

I když už nějakou dobu nesladíme rafinovaným cukrem a používám převážně kokosový, i tak se mi poslední dobou zdálo, že ho používám nějak moc a tak jsem se rozhodla, ho v těchto muffinách nahradit datlema. Dovolím si říct, že jsou ještě lepší než s kokosovým cukrem. Navíc v kombinaci s datlovou náplní a rostlinným jogurtem jsou cupcakes naprosto výborné. Stoprocentě v současné době můj favorit :D

Budete potřebovat

na muffiny: 12 měkkých vypeckovaných datlí, 1 hrnek celozrnné špaldové mouky, 1 hrnek vody, 1 malou červenou řepu, 2 lžíce kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, špetka soli

na náplň: 8 měkkých vypeckovaných datlí, 1/2 hrnku neslazeného rostlinného mléka, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky mletých chia semínek

ostatní: hustý rostlinný jogurt

Postup

Nejdřív se dáme do přípravy muffinů. Do vysokorychlostního mixéru vhodíme oloupanou a pokrájenou červenou řepu, datle a zalijeme vodou. Rozmixujeme dohladka. V míse smícháme celozrnnou špaldovou mouku s práškem do pečiva, kakaem a špetkou soli. Vmícháme datlovo-řepovou směs a vanilkový extrakt a připraveným těstem plníme silikonové košíčky. Pečeme při 180 stupních zhruba 22-24 minut. Než se upečou muffiny, připravíme si náplň. Do vysokorychlostního mixéru vhodíme datle, které zalijeme rostlinným mlékem. Rozmixujeme dohladka, přisypeme kakao a chia semínka a znovu mixujeme dokud nezískáme hladký krém. Necháme v lednici alespoň 15 minut vychladit. Upečené muffiny necháme vychladit a opatrně z nich poté vydlabeme důlek. Ten naplníme připravenou datlovou náplní a ozdobíme lžicí rostlinného jogurtu. Můžeme různě ozdobit. Já jsem jen posypala nasekanými kakaovými boby.

Comments are closed.