MAKOVÉ KOLÁČE ZE SVATOJÁNU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 26-10-2017

Nedávno jsem si začala zapisovat všechno, co sním a vypiju do Cronometer a zjistila jsem, že mi trochu chybí vápník. Čirou náhodou mi zrovna přišlo pár knížek od Evy Francové a v jedné z Kuchařek ze Svatojánu jsem narazila na tenhle úžasný recept plný máku. Jediné, na čem bych ještě zapracovala je tužší těsto, které bych měla radši alespoň trochu měkké a nadýchané.


Budete potřebovat

na těsto: 400g hladké mouky, 300g rostlinného mléka, 50g máku, lžička kokosového cukru, špetka soli, 20g Hrašky nebo kukuřičného škrobu, špetka soli

nádivka: 250ml rostlinného mléka, 180g namletého máku, 3-4 lžíce švestkových povidel, 1 lžíčka mleté skořice, ořechy nebo semínka na ozdobu (nemusí být)

Postup

Nejprve v míse smícháme mouku s celým mákem, cukrem, solí a Hraškou nebo škrobem. Přilijeme postupně mléko a zpracujeme na tužší těsto. To rozdělíme na 4 stejně velké díly a každý vývalíme na tenkou placku se zvýšeným okrajem. Položíme na plech vyložený pečícím papírem nebo silikonovou pečící podložkou.

Na nádivku vlijeme do hrnce  rostlinné mléko, vsypeme umletý mák a skořici a přivedeme k varu. Po chvíli odstavíme a vmícháme povidla. Nádivku rozdělíme na připravené korpusy, ozdobíme ořechy nebo semínkama a pečeme při 200 stupních zhruba 15-25 minut.

Comments are closed.