JÁHLOVÁ KAŠE S JABLÍČKAMA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Kaše | Posted on 25-10-2017

Kaše po ránu miluju, ale chtěla jsem zkusit i nějakou jinou než jen ovesnou. A narazila jsem na recept na tuto kaši zde. Samozřejmě jsem ubrala sirup, protože na můj vkus ho v původním receptu bylo až až. Toto množství bylo tak akorát pro mě a partnera, takže pokud jí chcete nakrmit více krků, určitě zdvojnásobte množství surovin.


Budete potřebovat

na kaši: 100g jáhel, 500g ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka, 1-2 lžíce sirupu (použila jsem sirup z hnědé rýže)

na jablíčka: 2 větší jablka, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce sirupu, 1/2 lžičky mleté skořice, špetka soli

Postup

Do hrnce nasypeme jáhly a mírně za stálého míchání opražíme. Zalijeme rostlinným mlékem a vaříme na mírném ohni dokud se skoro všechna tekutina nevsákne. Poté přidáme sirup a kaši mírně rozmixujeme (nemusíme, ale my ji tak máme radši).

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce spolu se skořicí, citronovou šťávou a sirupem. Přivedem k varu, zakryjeme pokličkou a necháme 3 minuty. Jablíčka pustí šťávu a tak dáme pryč pokličku a za občasného míchání vaříme, dokud se tekutina nezmění na sirup.

Kaši rozdělíme na talíře, na ně navršíme uvařená jablíčka a posypeme semínky a oříšky. Já po ruce žádné oříšky vcelku neměla a našla jsem jen mleté mandle a konopná semínka.

Comments are closed.