OVESNÉ „MLÉKO“

0

Posted by Lucasinka | Posted in "Mléka" | Posted on 09-09-2017

Poslední dobou mě baví připravovat domácí mléka, ale až u tohoto mě napadlo to i vyfotit. Je to velmi jednoduché, nezabere skoro žádnou práci a navíc získané „mléko“ vyjde na pakatel. Pokud máte rádi čokoládové mléko, jen přidejte kakao. Skvělé je také vanilkové, skořicové nebo prostě jen třeba jahodové „mléko„.

Budete potřebovat

100g ovesných vloček, 1l filtrované vody, 3-5 sušených datlí, špetka soli

Postup

Do vysokorychlostního mixéru nasypeme vločkama, přihodíme sušené datle a špetku soli. Zalijeme vodou (nebo jen částí) a mixujeme dokud nejsou vločky zcela rozmixované. Směs vlijeme do síta nebo sáčku na scezení „mléka“ a pořádně procedíme. Získanou tekutinu můžeme buď naředit, pokud chceme „mléko“ ridší nebo dáme vody méně (a vynecháme datle) a získáme „smetanu“. Přelijeme do lahviček a skladujeme v lednici nebo rovnou zkonzumujeme.

Comments are closed.