CURRY S CIZRNOU A SLADKÝM BRAMBOREM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 18-09-2017

Venku je čím dál chladněji, dny jsou čím dál kratší a to je ten pravý čas na rychlá jídla z jednoho hrnce. Vím, vím, zase ty konzervy. Ale bohužel jsem spotřebovala všechnu zásobu předvařené cizrny (slibuji, že dneska už nezapomenu namočit).

Budete potřebovat

1 větší sladká brambora, 1-2 středně velké brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 konzerva cizrny, 1 konzerva kokosového mléka, 1 lžička čerstvého sekaného zázvoru, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, sůl, čerstvý (nebo mražený koriandr)

Postup

Do hrnce nalijeme trochu vody, vsypeme drobně nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme zázvor, utřený česnek a všechno koření, promícháme a zalijeme sekanými rajčaty. Cizrnu scedíme a přidáme do hrnce spolu s kokosovým mlékem. Ochutíme solí a necháme vařit dokud nejsou brambory měkké. Nakonec dochutíme (pokud je potřeba), vsypeme drobně nasekaný koriandr a podáváme s jasmínovou rýží.

Comments are closed.