BRAMBOROVÉ PLACKY S KEDLUBNOVÝM ZELÍM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 06-09-2017

Znovu jsem objevila stránky Kuchařka se Svatojánu a při jejich „listováním“ jsem narazila na tento recept. Obrovskou kedlubnu, kterou jsem nedávno koupila, jsem měla ještě ve špajzce, brambory taky a tak nic nebránilo tomu, receptík vyzkoušet. Jak víte, nepoužívám žádné oleje/másla a jinak zpracované tuky a tak bramborové placky alá bramboráky jsou trochu měkčí a né tak křupavé, ale jinak jsem si moc a moc pochutnala

Budete potřebovat

na bramborové placky:

cca 1 kg brambor, 6 stroužků česneku, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 1-2 lžičky soli, majoránka

na kedlubnové zelí:

cca 600g oloupané kedlubny, 2 středně velké cibule, 1-2 lžičky mletého římského kmínu, 80 ml vody, sůl, jablečný ocet, kukuřičný škrob

Postup

Nejprve oloupeme a na malé kousíčky nakrájíme cibuli, vhodíme do hrnce, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Mezitím oloupeme a na hrubo nastrouháme kedlubnu a přihodíme ji k cibuli. Ochutíme mletým římským kmínem a solí, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a necháme dusit. V malé mističce rozmícháme škrob s vodou na pastu, kterou za stálého míchání vmícháme do „zelí“. Dochutíme solí, octem a necháme ještě chvíli provařit.

Na bramborové placky nahrubo nastrouháme oloupané brambory, přidáme prolisovaný česnek, sůl, majoránku a škrob. Promícháme a „smažíme“ na teflonové pánvi z obou stran.

Comments are closed.