BANÁNOVÝ DORT S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dorty | Posted on 06-09-2017

Jak víte, miluju Dreenu Burton a její receptíky. Před pár měsíci dávala na Facebook nový recept na dort a prostě jsem ho hned musela vyzkoušet. Byl tak úžasný, vláčný, rychlý a jednoduchý, že jsem ho od té doby dělala již několikrát – naposledy před pár dny ke třetím narozeninám syna.


Budete potřebovat
na korpus:
1 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky, 3/4 hrnku mletých mandlí, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky soli, 1 1/2 hrnku banánového pyré (cca ze 3 menších banánů), 1/2 hrnku rostlinného mléka, 1/2 hrnku datlového nebo agave sirupu, 2 lžičky vanilkového extraktu

na čokoládový krém:
1 balení hedvábného tofu (390g), 1-2 lžíce datlového nebo agave sirupu (můžeme vynechat), 1 1/4 hrnku veganské čokolády

Postup
Neprve si připravíme korpus. V míse smícháme všechny suché ingredience, v další míse mokré. Ty pak vmícháme do moučné směsi, rychle promícháme a nalijeme do dvou silikonových forem. Pečeme při 170 stupních cca 25 minut nebo dokud není špejle po vytažení suchá. Necháme zcela vychladit.
Mezitím připravíme čokoládový krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a jakmile je rozpuštěná, vlijeme ji do mixéru, přidáme hedvábné tofu a sirup. Rozmixujeme na hladký krém, který dáme do lednice ztuhnout. Pokud máte rádi skořici (já jí miluju), přidejte 1/2 – 1 lžičky mleté skořice do čokoládového krému.
Po vychladnutí potřeme jeden korpus částí krému, přiklopíme druhým korpusem a vrchní část opět potřeme krémem. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo jen čerstvým ovocem a necháme vychladit, aby krém opět trochu ztuhnul.

Comments are closed.