LILKOVÝ HUMUS

0

Posted by Lucasinka | Posted in Pomazánky | Posted on 15-08-2017

Nedávno jsem četla knížku od Joela Fuhrmana, kde vychvaloval lilek a to, jak je skvělý, nízkokalorický, zdravý atd. Osobně s lilkem příliš zkušeností nemám a příliš často jsem ho v lednici nevyužívala. Ale dnes jsem na trhu vzala hned ři kousky a mám předsevzetí se ho naučit víc v kuchyni využívat. Toto je první recept, kde jsem spojila svuj milovaný humus, pečený česnek a vychvalovaný lilek.


Budete potřebovat

1 středně velký lilek, 2 hrnky uvařené cizrny, 4 lžíce tahini pasty, 4 lžíce citronové šťávy, 4 stroužky pečeného česneku, 1 lžička soli, 1 lžička římského kmínu, 1/4 – 1/2 hrnku vody

Postup

Lilek a celou hlavu česneku dáme do trouby a pečeme při 200 stupních cca 30 minut. Vyndáme z trouby a necháme  vychladit. Vychlazený lilek oloupeme a dáme domixéru spolu s cizrnou, tahini pastou, citronovou šťávou, solí, římským kmínem a oloupaným pečeným česnekem. Začneme mixovat a pokud je humus příliš hustý, naředíme vodou. Rozmixujeme zcela do hladka a můžeme ihned použít nebo přendat do nádoby s víčkem a dát do lednice, kde nám vydrží až týden.

Comments are closed.