FAZOLE PEČENÉ V RAJČATOVÉ OMÁČCE

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 13-06-2017

Poprvé v životě jsem koupila suché máslové fazole. A víte co? Byly naprosto úžasné a opravu úplně jiné než ty z konzervy! Takže už zbývá se jen naučit lépe plánovat jídlo dopředu a můžu konzervované luštěniny úplně vypustit :D

Budete potřebovat

2 hrnky suchých máslových fazolí, 2 x 400g konzervy sekaných rajčat, 1 lžíce rajského protlaku, 1 cibule, 3 velké stroužky česneku, 2 lžíce rýžového sirupu, 1 lžíce sušené bazalky, 1 lžička uzené papriky, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička soli, čerstvá hladkolistá petrželka nebo bazalka

Postup

Večer před vařením namočíme fazole a necháme přes noc. Druhý den je slijeme, propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kousek řasy (není nutné) a vaříme 40 minut na mírném plameni. Fazole by měly být tzv. „na skus“. Poté slijeme vodu a necháme fazole okapat. Do hrnce nasypeme drobně pokrájenou cibuli, přilijeme trochu vody, zakryjeme a necháme cca 5 minut. Poté přisypeme drobně pokrájený česnek, přilijeme opět trochu vody, pokud už je všechna vyvařená a necháme pod pokličkou další 2 minuty. Pak přisypeme skořici, uzenou papriku, promícháme a přidáme rajský protlak. Zarestujeme a přidáme sekaná rajčata, sirup, sůl a sušenou bazalku. Necháme cca 5 minut provařit. Rajčatovou směs nalijeme do velké zapékací misky, přisypeme fazole, vše promícháme a dáme péct na 1 hodinu při 180 stupních. Podáváme sypané čestvou nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Pozn. Pokud nevaříte pro děti nebo máte rádi ostřejší, prostě jen přidejte při vaření chilli, případně svou porci obohaťte o omáčku Sriracha :D

Comments are closed.