ZELENINA NA ČERVENÉM KARI

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 13-05-2017

Před pár dny jsem byla v Čínské čtvrti a zašla do tamních supermarketů, kde vždycky objevím nějaké dobroty, které mě lákají k ochutnání. Tentokrát mi kamarádka doporučila červenou a zelenou kari pastu, která byla složením veganská a já vždycky používala jen sušenou kari směs. S trochou obav jsem se instinktivně pustila do vaření a vzniklo z toho něco, do čeho jsem se absolutně zamilovala a nemohla přestat jíst. Servírovala jsem s jasmínovou rýží a přiznám se, že v poslední době jsem snad nic lepšího nejedla :D

Budete potřebovat

1 lilek, 6 malých brambor, 2 středně velké mrkve, 1 větší lilek, 1 cibule, 1/4 květáku, 1 svazek jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 1 konzerva sekaných rajčat, 3 vrchovaté lžičky červené kari pasty, 3 vrchovaté lžíce kokosového mléka (té tuhé bílé části z konzervy), 1-2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 – 1 1/2 hrnku vody

Postup

Nejprve lilek nakrájíme na menší kostičky, přendáme na plech vyložený silikonovou podložkou a pečeme při 200 stupních cca 20 minut nebo dokud nezačne zlátnout. Do velké teflonové pánve nasypeme drobně posekanou cibuli a česnek, přilijeme dvě lžíce vody a necháme zesklovatět. Přidáme červenou kari pastu, promícháme a přilijeme 1 hrnek vody. Přisypeme na kostky pokrájenou zeleninu, lilek, kokosové mléko, sůl a cukr, promícháme a zakryjeme pokličkou. Vaříme do změknutí. Dochutíme solí, pokud je potřeba, a podáváme nejlépe s rýží.

Comments are closed.