„KARAMELOVO“-ČOKOLÁDOVÝ DIP

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dressingy/Dipy | Posted on 01-04-2017

Tehto recept ze stránek Forks over Knives mě zaujal hned na první pohled. Jedonuchý, nenáročný na suroviny, rychlý a navíc zdravý. Podávála jsem jako dip s jahodama, jablíčkem a banánem, ale určitě by se dalo použít i jako krém do palačinek nebo jako nápň do dortů atd.


Budete potřebovat

250g sušených vypeckovaných datlí, 1 1/4 hrnku vody, 2/3 hrnku kešu ořísků, 2 lžíce kakaa,1 lžíce namletého lněného semínka, 1 lžička karobu, 1 lžička vanilkového extraktu, 1/4 lžičky soli

Postup

Sušené datle zalijeme vodou a necháme alespoň 10 minut (pokud máme sušené datle hodně tvrdé, zalijeme je vroucí vodou).Do vysokorychlostního mixéru nasypeme kešu oříšky, zalijeme vodou, přidáme vanilkový extrakt a rozmixujeme na krém. Pak přisypeme scezené datle a znovu rozmixujeme. Přisypeme kakao, lněné semínko, karob a sůl a rozmixujeme na hladký krém. Ten přendáme do misky, zakryjeme a dáme alespoň na 30 minut do lednice. Podáváme s čerstvým ovocem.

Comments are closed.