CUPCAKES Z ČERVENÉ ŘEPY S FAZOLOVÝM KRÉMEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Muffiny a cupcakes | Posted on 01-04-2017

Vím, zní to prazvláštně, ale věřte mi, nebudete litovat. U nás se fazolový krém stal jedním z nejoblíbenějších a používám ho nejen na zdobení cupcakes, ale i jako krém na dorty. Navíc pokud chcete krém čokoládový, přisypejte kakao, pokud ho chcete obarvit, jen prostě použijte potravinářské barvivo.


Budete potřebovat

na muffiny:

220g celozrnné špaldové mouky, 50g kokosového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 250 ml rostlinného mléka, 170g uvařené oloupané červené řepy, 50g datlového syrupu, 1 lžička vanilkového extraktu

na krém:

1 konzerva velkých bílých fazolí, 1/2 hrnku sirupu (datlového, agave nebo rýžového), 1/3 hrnku mletých mandlí, 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

V míse smícháme mouku s kokosovým cukrem, práškem do pečiva a jedlou sodou. Do mixéru dáme uvařenou červenou řepu s rostlinným mlékem, datlovým sirupem a vanilkovým extraktem a rozmixujeme na hladký krém. Tuto směs vlijeme do mouky a promícháme. Formu na muffiny vyložíme silikonovýma košíčkama a připravenou směsí košíčky naplníme zhruba do 3/4. Pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Mezitím připravíme fazolový krém. Do vysokorychlostního mixéru dáme slité a vodou propláchnuté fazole se sirupem a vanilkovým extraktem a rozmixujeme na hladký krém. Přisypeme mleté mandle a několika pulzy promixujeme. Připravený krém necháme alespoň 15 minut vychladit. Poté jím naplníme zdobící pytlík a ozdobíme jím upečené a vychladlé muffiny.

Pozn. Pokud chceme krém světlý, použijeme agave nebo rýžový sirup, pokud tmavší, použijeme datlový sirup. Do krému můžeme přimíchat trochu citronové kúry nebo šťávy.


Comments are closed.