LTEV: CITRUSOVÝ TAHINI DRESSING

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dressingy/Dipy | Posted on 05-02-2017

LTEV nebo-li kuchařka od úžasné a mnou milované Dreeny Burton „Let Them Eat Vegan“. Kuchařka je super, jen pro mě má jednu nevýhodu – je téměř bez obrázků. Tak jsem se rozhodla z ní vyzkoušet pár receptů a dát k písmenkům i obrázky :D Moje první volba padla na tento dressing. Musím říct, že byl opravdu výborný a osvěžující. Měla jsem ho s vařenou quinoou, cherry rajčátky, čestvým špenátem, směsí klíčků a FRY’S nudličkama. Už se těším na repete…

Budete potřebovat

3 lžíce čersvě vymačkaného pomerančového džusu, 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy, 2 vrchovaté lžíce tahini, 1 lžíce červeného vinného octa, 2 – 2 1/2 lžíce rýžového nebo javorového sirupu, 1 1/2 až 2 lžíce dijonské hořčice, 1/2 – 1 lžičky hrubě nasekaného čerstvého zázvoru, 1 malý stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/4 hrnku vody (nemusí být)

Postup

Všechny suroviny (kromě vody) dáme do vysokorychlostního mixéru a rozmixujeme do krémové konzistence. Pokud chceme dressing mít tekutější, přilijeme vodu a znovu rozmixujeme.

Pozn 1: Podáváme se zeleným salátem jako je špenát, kadeřávek, římský salát, s cherry rajčáky, strouhanou mrkví, nebo jím můžeme přelít uvařenou obilovinu jako je quinoa, bulgur či rýže. Také můžeme smíchat s rozmačkanou cizrnou a použít jako náplň do sendviče.

Pozn 2: Pokud chceme dressing použít i pro děti, vynecháme česnek a použijeme méně zázvoru.

Comments are closed.