WRAP S QUINOOVO-CIZNOVÝM SALÁTEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Bruschety/Toasty/Sandwiche | Posted on 25-01-2017

Budete potřebovat

1 hrnek quinoy, 2 hrnky vody, 300g cherry rajčat,  1 konzerva cizrny, 1 hrnek čerstvého špenátu, 1/2 hrnku zelených oliv, 1/2 hrnku černých oliv, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky sušeného kopru, 1 lžička soli, tortily

Postup

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Cherry rajčátka přepůlíme, vyskládáme do malé zapékací misky řeznou stranou nahoru a dáme do trouby. Pečeme cca 20 minut. Do hrnce nasypeme quinou, přisypeme sůl, sušený kopr, utřený česnek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme dokud quinoa není uvařená a všechna voda vsáknutá. Do mísy nasypeme na kolečka pokrájené černé a zelené olivy, slitou cizrnu a na proužky pokrájený čerstvý špenát. Přimícháme uvařenou quinou a upečená rajčátka. Promícháme a připravíme si tortilu. Na tu dáme 2-3 vrchovaté lžíce připraveného salátu a pevně zarolujeme. Pokračujeme dokud nespotřebujeme všechen salát. Mě množství vyšlo na 5 velkých a 5 malých tortil (malé pro děti). Rozehřejeme teflonovou pánev a postupně na ní naklademe připravené wrapy. Mírně přitlačíme, necháme pár minut a otočíme. Podáváme ihned se zeleninovým salátem nebo uchováme v lednici do druhého dne.

Comments are closed.