CHAI DORT S DÝŇOVOU NÁPLNÍ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dorty | Posted on 08-11-2016

Tenhle dort jsem dělala na Halloweenskou party. Z odřezků korpusu a zbylého krému jsem vytvořila směs,ze které se po zchladnutí dá skvěle tvarovat a tak jsem udělala pavouka. Bohužel jsem nestihla celý dort vyfotit – vše bylo tak trochu ve shonu a když přišli lidi, focení dortu bylo to poslední, na co jsem myslela. Tohle je poslední kousek, který jsem zachránila.

Budete potřebovat

Dort

2 2/3 hrnku rostlinného mléka, 1 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky 1 hrnek ovesné mouky, 1 1/2 – 2 hrnky kokosového curku, 1 hrnek kakaa, 2/3 hrnku dýňového pyré (může být nahrazeno jablečným), 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce vanilkového extraku, 2 lžičky Chai kořenící směsi, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody

Dýňová náplň

2/3 hrnku kešu másla (nebo 1/3 hrnku kešu másla a 1/3 hrnku másla ze slunečnicových semínek, 1/2 hrnku dýňového pyré, 1/4 – 1/2 hrnku kokosového cukru, 1 lžička mleté skořice

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a připravíme si silikonové formy na dort – vystřihneme kolečko z pečícího papíru, které položíme na dno. Do středně velké mísy nalijeme rostlinné mléko a jablečný ocet, promícháme a necháme 10 minut. Ve velké míse smícháme obě mouky, kokosový cukr, kakao, Chai kořenící směs,prášek do pečiva a jedlou sodu. Do směsi rostlinného mléka a octa vmícháme dýňové pyré. Tekutou směs přilijeme do suché a pořádně promícháme. Připravené těsto nalijeme do připravených silikonových forem a pečeme 40 minut. Mezitím připravíme náplň – všechny ingredience pořádně smícháme (nejlépe v mixéru) a dáme alespoň na 20 minut do lednice. Jakmile je korpus upečený, vyndáme jej z trouby a necháme zcela vychladnout. Vyklopíme z formy, odstraníme pečící papír a první korpus pomažeme náplní, přiklopíme druhý korpus a celý dort pomažeme krémem. Necháme vychladit alespoň 30 minut (nejlépe přes noc) a můžeme například polít čokoládou nebo nechat jen tak.

Comments are closed.