TĚSTOVINOVÉ MUFFINY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Těstoviny | Posted on 21-09-2016

Nedávno jsem narazila na podobný receptík a musela jsem si ho upravit. Protože dvakrát týdně dělám studený oběd dceři do školy, chci, aby měla něco zajímavého, dobrého a aby to i hezky vypadalo. Výhoda tohoto receptu je, že si tam každý může přidat co chce – já přidala sušená rajčata a veganské párečky pokrájené na malé kousky.

Budete potřebovat

200g malých těstovin (použila jsem makarony), 1 středně velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 hrnek rostlinného mléka, 1/2 hrnku lahůdkového droždí, 1 lžička soli, 1 lžička jablečného octa nebo citronové šťávy, 1/2 lžičky uzené papriky

Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na teflonovou pánev na hrubo nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a necháme cca 5 minut. Do mixéru nalijeme mléku, přisypeme lahůdkové droždí, kukuřičný škrob, sůl, ocet nebo citronovou šťávu, uzenou papriku a přisypeme podušenou cibuli s česnekem. Rozmixujeme dohladka. Omáčku smícháme s uvařenýma a slitýma těstovinama a dochutíme solí, pokud je potřeba. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů a formu na muffiny vyložíme silikonovýma formičkama. Do každé formičky dáme zhruba 1,5 – 2 lžíce směsi, druhou stranou lžíce utlačíme a pečeme 30 minut. Po upečení vyklopíme z formiček a buď hned podáváme nebo necháme vychladnout a můžeme si muffiny vzít s sebou jako svačinu na výlet nebo do práce.

Comments are closed.