ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 01-09-2016

Budete potřebovat

na korpus

1 1/3 hrnku pekan ořechů, 2 2/3 hrnku ovesných vloček, 1/2 hrnku datlového sirupu, 1/2 lžičky mleté skořice

na krém

1 balení silken tofu, 2/3 hrnku kešu oříšků, 5 lžic ovesné smetany, 2 lžíce vanilkového pudinku (prášku), 1 citron, 1 limetka, 2-4 lžíce datlového sirupu

švestky

Postup

Nejprve připravíme korpus. Do vysoko-rychlostního mixéru nasypeme ořechy s ovesnýma vločkama a promixujeme na jemno. Vmícháme sirup a skořici. Vznikne nám krásně pevné tvárné těsto, a 3/4 těsta vtlačíme do koláčové formy.

Na krém vsypeme do mixéru kešu s tofu, vanilkovým pudinkem, šťávou i kúrou z citronu a limetky, nalijeme ovesnou smetanu a vše rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme sirupem a takto připravený krém vlijeme na připravený korpus. Vyložíme vypeckovanýma peckama pokrájenýma na osminky a nakonec posypeme zbylou 1/4 těsta na korpus.

Připravený koláč vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 180 stupňů a pečeme 35 minut. Pak pootevřeme dvířka trouby a necháme v něm koláč vychladnout.

Comments are closed.