SEMÍNKOVÝ BEZLEPKOVÝ CHLÉB

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 02-09-2016

Budete potřebovat

2 hrnky studené vody, 1 1/2 hrnku dýňových semínek, 1 hrnek mandlí, 1 hrnek rýžové mouky, 1/2 hrnku slunečnicových semínek, 3 lžíce psyllia, 2 lžíce chia semínek, 1 lžička soli

Postup

Nejprve nasypeme do mixéru 1 hrnek dýňových semínek a mandle. Rozmixujeme na mouku a tu vsypeme do mísy. Přimícháme zbytek dýňových semínek, rýžovou mouku, slunečnicová semínka, psyllium, chia semínka, sůl a zalijeme vodou. Pořádně zamícháme, zakryjeme a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Za tu dobu by se všechna voda měla vsáknout a těsto by mělo být pevné. Pokud je těsto tekutější, jednoduše přidáme trochu psyllia nebo chia semínek, promícháme a necháme dalších 30 minut odpočívat. V mém případě to již nebylo potřeba. Hotové těsto přendáme do obdelníkové formy na chléb, dno vyložíme pečícím papírem, uhladíme, posypeme dalšími semínky (nemusí být) a pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů zhruba 45-60 minut. Poté by povrch měl být zlatavý a pevný.Vyklopíme z formy a poklepeme na dno. Pokud slyšíme dutý zvuk, máme hotovo a necháme chléb vychladnout na mřížce. Uchováváme v ledničce nebo můžeme chléb i zamrazit.

Comments are closed.