PODZIMNÍ POLÉVKA S KROUPAMA A DÝNÍ

0

Posted by Lucasinka | Posted in POLÉVKY | Posted on 28-09-2016

Dýně, dýně, dýně a opět dýně…na sladko nebo na slano, pečená nebo vařená….prostě na všechny způsoby. Tentokrát v polévce…

Budete potřebovat

2 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 středně velký pórek, 1/2 máslové dýně, 220g hnědých žampionů, 220g ječných krup, 7 hrnků vody, 1 konzerva malých bílých fazolí, 2 lžíce kukuřičného škrobu (nemusí být), 1 lžička uzené sladké papriky, 1 lžička římského kmínu, sůl

Postup

Do velkého hrnce nasypeme na půl kolečka nakrájený pórek, drobně pokrájenou mrkev a řapíkatý celer, přisypeme na malé kostičky nakrájenou dýni a plátky žampionů. Podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a necháme cca 5 ninut dusit. Poté přisypeme slité a scezené bílé fazole, kroupy, uzenou papriku a římský kmín. Zalijeme 6ti hrnky vody, ochutíme solí a necháme vařit cca 15-20 minut nebo dokud zelenina a kroupy nebudou měkké. Na závěr smícháme kukuřičný škrob se zbylým hrnkem vody, vlijeme do hotové polévky, přivedeme k varu a nakonec dochutíme solí. Ihned podáváme.

Comments are closed.