DÝŇOVÝ KOLÁČ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 27-09-2016

Budete potřebovat

na korpus:

2 hrnky ovesných vloček (můžou být i bezlepkové), 1/2 hrnku vypeckovaných datlí, 1/3 hrnku kešu másla (nebo jiného ořechového másla), 2 lžíce rostlinného mléka

na náplň:

400ml dýňového pyré, 3/4 hrnku kešu másla (nebo jiného ořechového másla), 1/2 hrnku agáve syrupu, 1/3 hrnku roslinného mléka,  1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 1/2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého nového koření, 1/4 lžičky soli

Postup

Suroviny na korpus dáme do mixéru a mixujeme, dokud nemáme tvárné těsto. Těsto přendáme do koláčové formy, roztáhneme jej až do krajů a skleničkou upěchujeme. Suroviny na náplň dáme také do mixéru a vymixujeme hladký krém. Ten přelijeme na korpus a takto připravený koláč pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů 10 minut. Poté stáhneme na 180 a dopékáme ještě 25 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout. Pak vyndáme z formy a servírujeme s kokosovým krémem, případně kopečkem zmrzliny (rostlinné, samozřejmě).

Comments are closed.