CHILLI CON VEGMINCE

0

Posted by Lucasinka | Posted in Seitan/Tempeh/Soja | Posted on 25-08-2016

Chilli con „carne“ jsem měla vždycky ráda, ale nikdy jsem ho neděla úplně sama od A do Z. Tím myslím, že jsem vždycky kupovala hotovou kořenící směs a tu jen přidala k ostatním surovinám. Bohužel, se dvěma dětma, je nemožné tuto kořenící směs používat, protože každé balení obsahuje více či méně chilli a dětem bych takto pálivé jídlo dát nemohla. Takže mi nezbývalo, než si udělat svojí vlastní verzi a musím přiznat, že tahle je velmi povedená :D


Budete potřebovat

1 balení mraženého veganského granulátu (např.od Linda McCartney), 2 cibule, 2 papriky, 5 stroužků česneku, 1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 hrnek vody, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce uzené papriky, 2 lžičky římského kmínu, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička sušeného česneku, 1 lžička holandského kakaa, 1/2 lžičky mletého koriandru, sůl podle chuti

Postup

Nejprve do velké pánve s pokličkou nasypeme na drobno nasekanou cibuli, utřený česnek a mražený sojový granulát. Zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut dusit. Přidáme rajský protlak, promícháme a pak přisypeme všechno koření včetně kaka a zhruba 2 lžiček soli. Vmícháme fazole i s chilli omáčkou a sekaná rajčata, zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme 20 minut na mírném ohni vařit. Podé dochutíme solí, je-li potřeba a podáváme sypané kostičkama avokáda a pečivem, pečeným bramborem nebo rýží.

Comments are closed.