AVOKÁDOVO CIZRNOVÝ HUMMUS S BAZALKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Pomazánky | Posted on 04-07-2016

Miluju hummus. Ale klasický hummus obsahuje dost oleje, kterému se snažím vyhýbat. Naštěstí se mi do ruky dostala kuchařka od Plant-Strong od Ripa Esselstyna a tam jsem našla hned několik verzí hummusu bez přidaného oleje. Jelikož jsem měla vše doma, chuť i zvědavost byla obrovská, hned jsem se do jedné z verzí pustila. A výsledek? Užasný, svěží, prostě dokonalý. V originál receptě není použita bazalka, ale mě při prvním ochutnání napadlo ji tam dát a řekla bych, že tomu dodala ten správný šmrnc.


Budete potřebovat

2 zralá avokáda, 1 konzerva cizny, 4 stroužky česneku, šťáva z 1 limetky, 1/4 hrnku čerstvé bazalky, sůl dle chuti, voda

Postup

Avokáda oloupeme a zbavíme pecky. Spolu se slitou cizrnou, oloupaným česnekem, bazalkou a limetkovou šťávou je dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud je hummus příliš hustý, prostě přilijte trochu vody. Dochutíme solí a podáváme se zeleninou nebo pečivem.

Comments are closed.