RÝŽOVÝ PUDINK S OVOCNOU OMÁČKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Kaše | Posted on 20-06-2016

Přemýšlíte co k snídani? Máte rádi různé kaše, ale ovesná už vás nudí? Zkuste si večer připravit tuhle rýžovou s ovocnou omáčkou a ráno nejen že budete mít snídani připravenou během vteřiny, ale také si náramně pochutnáte. Nevěříte? Tak to musíte vyzkoušet

Budete potřebovat

Na rýžový pudink

5 hrnku vody nebo rostlinného mléka (dala jsem půl mléka a půl vody), 1/2 hrnku rýžové mouky, 8 měkkých datlí, 1/2 hrnku jablečného pyré, 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1/2 lžičky jablečného octa

Na ovocnou omáčku

500g mraženého ovoce (použila jsem směs jahod, černého a červeného rybízu, ostružin), 2 lžíce datlového sirupu (není nutné), 1/2 lžíce kukuřičného škrobu

Ostatní

3 lžíce chia semínek, 1/2 lžičky datlového sirupu, 3/4 hrnku rostlinného mléka nebo vody

Postup

Nejprve smícháme chia semínka s datlovým sirupem a mlékem/vodou. Necháme cca  hodinu nabobtnat.

Ovoce rozmixujeme dohladka, pokud je potřeba, osladíme jej datlovým sirupem, vmícháme kukuřičný škrob a přivedeme k varu. Jakmile začne směs houstnout, odebereme z plamene a necháme zchladit.

Na pudink nalijeme do mixéru mléko/vodu, datle, jablečné pyré, vanilkový extrakt a jablečný ocet. Rozmixujeme a nalijeme do hrnce. Přimícháme rýžovou mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni zhruba 15-20 minut. Připravený rýžový pudink nalijeme do připravených misek a necháme zchladit.

Na vychladlý pudink navršíme chia gel a na něj vychladlou ovocnou omáčku. Necháme nejlépe přes noc v ledici vychladit.

Comments are closed.