PEČENÉ HRANOLKY BEZ TUKU

0

Posted by Lucasinka | Posted in PŘÍLOHY | Posted on 20-06-2016

Také máte rádi hranolky nebo pečené brambory, ale vyhýbáte se olejům a tukům obecně? Já se po přechodu na plant-based stravovani pokoušela několikrát o pečené brambory nebo hranolky, ale vždycky byly velmi tvrdé na povrchu a nebylo to prostě ono. Tahle verze je super, hranolky jsou krásně křupavé, ale přitom krásně měkkoučké.

Budete potřebovat

brambory, rýžová mouka, koření dle chuti (já mám nejradši uzenou papriku, sušený česnek a sůl)

Postup

Brambory oloupeme (nemusíme), nakrájíme na hranolky a nasypeme do mísy. Vše zalijeme vodou tak, aby brambory byly zcela ponořené. Takto necháme cca 1 hodinu. V jiné míse smícháme rýžovou mouku s kořením a okapané brambory do nich přendáme a vše promícháme.

Takto připravené brambory přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200 stupních cca 20-30 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.

Pozn. Poměr mouky a koření se mi osvědčil na 1 lžíci mouky 1 lžička papriky, 1 lžička soli a 1 lžička sušeného česneku – to mi vystačí na celý plech hranolek.



Comments are closed.