HRACHOVÁ POMAZÁNKA S TEMPEHEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Pomazánky | Posted on 08-04-2016

Řešila jsem, jako poslední dobou skoro každý den, co udělat k večeři. Dcera má na mou otázku, co by si přála, standardní odpoveď – sendvič a salát. A jelikož jsem nechtěla opět dělat salát z mačkané cizrny nebo jarní bramborový, případně použít humus, prostě jsem si zkusila zaexperimentovat. A výsledek měl velký uspěch nejen u dcerky, ale i u mladšího syna, takže jsem ji určitě nedělala naposledy.

Budete potřebovat

1,5 hrnku uvařeného žlutého hrachu, 120g marinovaného tempehu, 1/2 -3/4 hrnku rostlinného mléka, 4 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička tahini, 1 lžička agave sirupu (nemusí být), 1/2 lžičky soli

Postup

Uvařený hrách necháme vychladit a dáme do mixéru. Přidáme na kostky pokrájený tempeh a oloupaný česnek. Několika pulzy rozmixujeme, pak přilijeme 1/2 hrnku mléka, citronovou šťávu, tahini a sůl a znovu promixujeme. Pokud chceme pomazánku „tekutější“, přilijeme více mléka. Dochutíme solí, je-li potřeba a natíráme na chléb. Zdobila jsem jen avokádem a cherry rajčátky.

Pozn. Použila jsem žlutý půlený hrách uvařený s řasou dulse a momentálně mezi mléky u mě vede mandlové, ale je možné použít jakékoliv (jen pozor u ovesného, které býva sladší)


Comments are closed.