CIZNA PO ŠPANĚLSKU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 14-04-2016

Budete potřebovat

1 1/2 hrnku uvařené cizrny, 2x400g konzervy sekaných rajčat, 200g čerstvého špenátu, 1 lžíce rajského protlaku, 1 středně velká cibule, 3 stoužky česneku, 2 lžičky mletého římského kmínu, 1 1/2 lžičky uzené papriky, 1/4 lžičky cayenského pepře nebo chilli, 1/2 lžička soli, 2 lžičky agáve sirupu, 1 lžíce vody

Postup

Lžíci vody dáme do hrnce, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek. Zakryjeme pokličkou a necháme cca 3 minuty. Pak přidáme římský kmín, uzenou papriku, cayenský pepř, sůl, agáve sirup a rajský protlak a vše promícháme. Přisypeme cizrnu a sekaná rajčata, zakryjeme a necháme vařit cca 15 minut. Pak vypneme, přidáme na hrubo nasekaný špenát, zakryjeme a chvíli necháme špenát zavadnout. Podáváme nejlépe s hnědou rýží.

Comments are closed.