BULGUROVÉ KULIČKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Seitan/Tempeh/Soja | Posted on 25-02-2016

Pořád jsem řešila, co podávat k rajské omáčce nebo občas do sendvičů. Pak jsem objevila tenhle super lehký recept v kuchařce PlantPure Nation. Už jsem zkoušela i verzi s vynecháním cibule a řapíkatého celeru a jiného koření a i ta verze byla moc dobrá, takže si recept můžete upravit dle své chuti – příště mám v plánu vyzkoušet kuličky s bazalkou a sušenými rajčaty, tak se snad povedou.

Budete potřebovat

1/2 hrnku bulguru, 1 hrnek vody, 1 cibule, 1 stvol řapíkatého celeru, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 1/4 hrnku pšeničného lepku, 1 balení Silken tofu, 1 lžíce Tamari,  1 1/2 hrnku Panko strouhanky (nebo obyčejné), 3 stroužky česneku, 1 lžička sušeného tymiánu, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky soli

Postup

Bulgur nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a pod pokličkou vaříme na mírném ohni cca 10-15 minut nebo dokud není všechna voda vsáknutá. Necháme vychladit. Na troše vody podusíme jemně pokrájenou cibuli a řapíkatý celer. Mezitím dáme do mixéru vlašské ořechy, několika pulzy rozmixujeme a vsypeme do misky. Do mixéru dáme Silken tofu a tamari a mixujeme dohladka. Ve větší  míse smícháme bulgur, cibuli s řapíkatým celerem, rozmixované tofu, strouhanku, namleté vlašské ořechy, utřený česnek, tymián, pšeničný lepek, muškátový oříšek a sůl. Vypracujeme nelepivé těsto a vlhkýma rukama vytvarujeme kuličky. Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě pečeme cca 30 minut při 180 stupních.

Comments are closed.