PORTOBELLO BURGER

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 17-01-2015

Budete potřebovat (na 4 burgery)

4 portobello žampiony, 4 lžíce oleje, 4 lžíce sojové omáčky, 8 stroužků česneku, 1-2 lžičky javorového/zlatého sirupu, čerstvý tymián, housky a zelenina

Postup

V míse smícháme olej se sojovou omáčkou, utřeným česnekem, sirupem a čerstvým tymiánem. Klobouky portobello žampionů očistíme, vykrojíme nožku a vložíme do marinády. Tou ze všech stran houby pořádně polijeme, dáme do lednice a necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Pak portobello žampiony můžeme buď grilovat, dát do trouby (v tom případě ještě doporučuji časté potírání marinádou) nebo dáme na pánev a z obou stran osmahneme. Housku rozkrojíme, pomažeme z obou stran máslem a dáme na chvíli rozpéct. Naplníme salátem, rajčaty atd…..vložíme připravené houby a jíme.

Comments are closed.