OBALOVANÝ KVĚTÁK

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 30-01-2015

Budete potřebovat

1 středně velký květák, cizrnová nebo hrachová mouka (případně hraška), voda, zeleninový bujón (prášek) nebo sůl, strouhanka, olej

Postup

Květák rozebereme na růžičky, dáme do parního hrnce a napařujeme cca 15-20 minut nebo dokud není květák poloměkký. Vyndáme jej a necháme vychladnout. Mouku smícháme s vodou do konzistence palačinkového těsta, dochutíme bujónovým práškem nebo solí a necháme alespoň 10 minut odstát. Vychladlé růžičky květáku obalíme v těstíčku a poté ve strouhance. V menším hrnci rozehřejeme větší vrstvu oleje a obalený květák smažíme do zlatova. Podáváme s domácíma hranolkama nebo bramborem a domácí sojanézou.

Pozn. Těstíčko se může i různě ochucovat třeba přidáním česneku (granoulovaného), uzené papriky nebo směsí koření na zeleninu. Použila jsem hrachovou mouku zvanou v UK „Gram flour“, kterou jsem dlouhou dobu mylně považovala za cizrnovou, ale po přečtení složení jsem zjistila, že se jedná o mouku ze žlutého hrachu.

Comments are closed.