SEITANOVÉ KLOBÁSKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Seitan/Tempeh/Soja | Posted on 27-11-2014

Budete potřebovat

1 1/4 hrnku pšeničného lepku, 1 hrnek zeleninového vývaru, 1/2 hrnku vařených fazolí, 1/4 hrnku lahůdkového droždí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička granulovaného česneku, 1 lžička uzené nebo sladké papriky, 1 lžička sušeného oregana

Postup

Ve větší míse smícháme lepek, lahůdkové droždí, granulovaný česnek, papriku a oregano. Fazole několika pulsy rozmixujeme, ale né na kaši. Je lepší, když zůstanou menší i větší kousky kvůli struktuře. Vmícháme do lepkové směsi, vlijeme vývar, sojovou omáčku a olej a vypracujeme celistvou hmotu, kterou rozdělíme na čtyři části. Každou část rukou vytvarujeme do válce, přendáme na plát alobalu, zabalíme v takový jakoby bonbon a uložíme do parního hrnce. Takto připravíme všechny čtyři klobásky. V parním hrnci vaříme, resp. paříme 40 minut. Necháme vychladnout a po rozbalení můžeme používat jako klasickou klobásu. Můžeme ji smažit, přidat do různých směsi při vaření, do salátů nebo ji jíst studenou na jakýkoliv způsob.

Comments are closed.