KOFTY Z ČERVENÉ ČOČKY A BULGURU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 05-10-2014

Budete potřebovat

1 hrnek červené čočky, 1 hrnek bulguru, 1 hrnek ovesných vloček, 4 hrnky zeleninového vývaru,  1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky červené papriky, 2 lžíce rostlinného másla, 1 lžička mletého římského kmínu, hladká mouka a olej

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme drobně pokrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme protlak. Promícháme, ochutíme paprikou a kmínem, vsypeme červenou čočkou a bulgur a po zamíchání zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou zhruba 20 minut nebo dokud není všechna tekutina vsáklá a bulgur s čočkou měkké. Hotovou směs necháme zcela vychlanout (nejlépe přes noc). Do vychladlé směsi vmícháme ovesné vločky a necháme cca 5 minut odstát.

Na malý talířek si nasypeme hladkou mouku a ze směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky, které v mouce obalíme a smažíme na oleji.

Po zezlátnutí necháme přebytečný tuk okapat na papírové utěrce a podáváme. Servírovat můžeme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo v housce.


Comments are closed.