HOUBOVO-SEITANOVÁ SEKANÁ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Seitan/Tempeh/Soja | Posted on 22-10-2014

Budete potřebovat:

suché ingredience: 2 hrnky pšeničného lepku, 2/3 hrnku cizrnové mouky, 1/2 hrnku lahůdkového droždí,  2 lžičky sušené majoránky,  1 lžička římského kmínu, 1/2 lžičky soli

mokré ingredience: 250g čerstvých hub, 4 stroužky česneku, 1 2/3 hrnku zeleninového vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce oleje

Postup

Do mísy nasypeme pšeničný lepek, cizrnovou mouku, lahůdkové droždí, majoránku, římský kmín, sůl a promícháme. Do mixéru dáme oloupaný česnek a pár pulzy rozmixujeme. Přidáme na kousky pokrájené houby a znovu promixujeme.  Vmícháme do suché směsi, přidáme sojovou omáčku, olej a vývar. Vše promícháme nejprve vařečkou, později rukou. Jakmile je směs promíchaná, připravíme si plát alobalu. Směs rozdělíme na půl, každou část dáme na alobal, zabalíme a utáhneme jako bonbon.

S druhou půlkou uděláme totéž. Oba připravené „bonbony“ přendáme na plech, vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 170 stupňů a pečeme cca 60 minut. Po každých zhruba 20ti minutách sekanou pootočíme, aby kůrka byla po všech stranách. Po upečení necháme cca 10 minut odpočinout, poté rozbalíme a podáváme buď s hořčicí a chlebem nebo s houbovou omáčkou a rýží, případně bramborovou kaší.

Comments are closed.