VEGAN ZELENINOVÉ LASAGNĚ S BAZALKOVÝM KEŠU „SÝREM“

0

Posted by Lucasinka | Posted in Těstoviny | Posted on 06-07-2014

Budete potřebovat

Kešu „sýr“: 1 hrnek kešu oříšků, 1 hrnek čerstvé bazalky, 1/2 hrnku lahůdkového droždí, 1/4 hrnku citronové šťávy,  1/4 hrnku zeleninového vývaru, 4 stroužky česneku, 1-2 lžičky dijonské horčice, 1 lžička soli

Rajčatová omáčka: 1l rajčatové passaty, sušená bazalka, česnek, cukr a sůl na dochucení

Ostatní: 450g lasagně těstovin, 2 menší cukety, 1 velká paprika, 250g hnědých žampionů, 1 cibule, hrst čerstvého špenátu, 6 stroužků česneku, 1 balení uzeného tempehu (nemusí být), vegan sýr

Postup

Kešu „sýr“: Kešu oříšky namočíme minimálně na hodinu. Poté je scedíme, dáme do mixéru spolu s oloupaným česnekem. Rozmixujeme dohladka. Přidáme čerstvou bazalku, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, vývar a dijonskou hořčici a znovu vše promixujeme na hladkou směs. Dochutíme solí a dáme stranou.

Rajčatová omáčka: Do hrnce nalijeme passatu, ochutíme cukrem a solí, přisypeme sušenou bazalku a necháme povařit alespoň 10 minut. Nakonec přidáme utřený česnek.

Zelenina: Do větší pánve nalijeme trochu oleje, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek a na mírném plameni necháme cca 5 minut. Poté přisypeme všechnu ostatní zeleninu pokrájenou na menší kousky a rozmixovaný uzený tempeh. Necháme dalších 10-15 minut nebo dokud zelenina nebude na skus. Směs ochutíme solí.

Na dno zapékacího pekáčku dáme trochu rajčatové omáčky, na ni poklademe plátky lasagní. Pokračujeme zeleninovou směsí, bazalkovým kešu „sýrem, zakryjeme těstovinou a takto pokračujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva musí být rajčatová omáčka, kterou posypeme veganským sýrem. Pečeme při 200 stupních zhruba 40-45 minut.

Inspirovala jsem se receptem zde http://ohsheglows.com

Comments are closed.